Evimizin Köşesi “Fahriye Cafe”

 

Moda’da yeni bir yerin açılmadığı gün yok neredeyse, şikayetçi miyiz? Hayır.

Özellikle evimiz gibi bir yer oldu mu, pekte memnun oluyoruz. Karaköy’de böyle samimiyeti bulmak açıkçası zor daha çok popülerlik söz konusu Moda’da ise daha gizemli mekanlar hakim bu açıdan ne yalan söyleyeyim Moda’cıyım ben. Fahriye Cafe adından da anlayacağınız üzere türk filminden tanıdığımız Fahriye abladan esinlenilerek açılmış, içeride film afişlerini görmeniz mümkün. Mekan sahipleri sinema kökenli olduğundan bu esintiyi bolca hissediyorsunuz, film harcinde plak ve pikaplar dikkat çekiyor.

Film geceleri, söyleşiler gibi çeşitli etkinlikler düzenlenecekmiş.

 Fırınlanmış mantısının meşhur olduğunu duyunca hemen denedik, fiyat oldukça makul. Bir tabak az geliyor, ikinciyi istesem yeridir. Porsiyonun azlığından falan değil bu istek yanlış amlaşılmasın sadece fırınlanmış ve incecik hamurdan olduğu için hafif geliyor. Gerçekten böyle hafif mantılara denk gelmek pek mümkün olmuyor,şaşırıyorum.

Fiyatı ise 12 tl. (patatesli ve kıymalı olarak ya da ben ikisinden de isterim derseniz karışık yaptırmanız mümkün 🙂

Üst katta bulunan koltuklu bölüm ise bildiğiniz evinizin salonu gibi, oturunca kalkmak istemeyeceksiniz.

Eğer ki, kitaplar arasında güzel müzikler eşliğinde ve lezzetli tatlar damağınızı şenlendirirken kendinizle kalmak veya arkadaşınızla laflamak isterseniz buraya gelmeniz doğru olacaktır.

Şimdiden, kışın  meşhur çikolatalı kekinin yanına sahlebimi söyleyip, o koltuklara yumulup karın yağışını izlemek için sabırsızlanıyorum.

İletişim:

Moda › Caferağa Mahallesi, ModaCaddesi, Leylek Sokak, No 3/A, Kadıköy, İstanbul

Yorum bırakın