Hatay Gurme

Avrupa Yakası’ndan tandığımız Akdeniz Hatay Sofrası sonunda yeni bir konsept ile Anadolu Yakası’na açıldı. Bize de ziyaret etmek, hayırlı olsun demek düştü. İçerenköy Carrefour’a çok yakın bir lokasyonda yer alıyor. Gelmeden önce neler yiyeceğimizi instargram hesaplarından seçmiştik bile 🙂

Önceden rezervasyon yaptırdığımız içinde yerimize kurulduk..

Öncelikle yeşil ve krem tonlarında yapılan dizayn ile mekan oldukça ferah olmuş, burada da son 3 eklediğim mekan gibi açık mutfak hakim. Ustaların hünerlerini izleyebiliyoruz.

İç tarafta bir bölüm ayrılmış ve burada Antakya Bakkalı sitesinden de ulaşabildiğimiz ürünler satılıyor, ben hemen zeytinlerden ve kömbeden aldım.

Kısacası bu ürünlere ulaşmak daha da kolaylaşmış durumda. Acıkmaya başladığıma göre masaya geçiyorum..

 

Önden tabii ki başımın tacı Humus’u söyledik, ardından zahter salatası,içli köfte, 2 porsiyon Akdeniz Karışık ve Arap Tava ile masamız donatıldı. Humus için ne desem boş olacak zaten en çok ben yedim yine onu 🙂

Ekmeği banıp banıp yemelik bu Arap Tava, acı sos öyle böyle yakmıyor demedi demeyin:)

 5 kişi bunlarla gayet iyi doyduk çok abartmadık çünkü tatlılardaydı bütün gün aklımız, Barış Bey kendi elleriyle Akdeniz Fıstığı, Belluriye ve Dondurmalı Tahinli Çıtır Kabak ve son olarak çıtır karışık tatlı tabağı servisi yaptı ki, iyi ki yemeğe çok yüklenmedik dedik.

Üstüne de mis gibi çaylarımızı içip, en yakın zamanda kahvaltıya gelmek üzere sözleşerek karnımız tok, keyfimiz yerinde evlerimizin yolunu tuttuk. İşini severek yapan insanların adresi burası, bu lezzetlere de geçiyor, sohbetlere de..

İletişim;

0216 5756595
0216 5720031

KONUM 

Küçükbakkalköy Mahallesi, Kayışdağı Caddesi, No 37, Ataşehir, İstanbul

Yorum bırakın