The Danish Girl

Ah Eddie ah Eddie sen nasıl  bir yeteneksin böyle !

İsminin geçmesi o filmi izlemem için yeterli. Her rolü üzerine öyle bir giyiyor ki, oyunculuk neymiş ondan öğreniyoruz.

Marilyn ile bir hafta, Sefiller ve Her şeyin Teorisi filmlerini izlemediyseniz tavsiyem olsun sizlere…

Özellikle Her Şeyin Teorisi filminde sergilediği performans ayakta alkışlanmaya devam ediyordu ki, The Danish Girl ile başarısının, yeteneğinin rastlantı olmadığını birkez daha ispatladı herkese.

Kim der ki bu bebek surat 34 yaşında diye. Sempatik adam gülüşünde, bakışında bunu hissetmek hiçte zor değil adeta büyüleniyoruz. En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ını alması da tesadüf değildi elbette. The Danish Girl filminde de bunu hak etmiş olsa da Leo artık ödülü almalıydı..

Olsun Eddie yine bizim için Oscar’lı, karakterlere can veriyor onlarla can buluyor bende ağzım açık izliyorum kendisini. 🙂 Başarının arkasında Hannah Bagshawe ‘ın etkisi olduğu kesin birbirlerine nasıl baktıklarından, birbirlerine nasıl destek olduklarından apaçık görüyoruz bunu. E her başarılı erkek o başarısının payında onu destekleyen, her durumda yanında olan bir kadın olduğunu gururla sergiler Eddie’nin yaptığı gibi 🙂

Gelelim Eddie’den filmimize…

Bir adamı seviyorsunuz, hatta evleniyorsunuz ama o da ne ? Adam kendini farklı hissediyor ama seni de seviyor? Ne yapardınız? Kararına saygı duymaktan başka seçeneğiniz olabilir miydi ki? Onu gerçekten her haliyle kabul edebilir misiniz, sahiden yapabilir misiniz bunu?

Danimarka’da ünlü bir ressam olan Einar Wegener,Gerda ile evlidir fakat Gerda’ya modellik yaptığı sırada içinde bastırdığı duygular ağır basmaya başlar.. O duygular erkek olarak dünyaya gelmiş olan Einar’ın aslında kadın gibi hissetmesidir. Ve bunu kumaşın tenin değişinden, üzerinde duruşundan öyle güzel hissediyor ve hissettiriyor ki helal olsun. Alicia Vikander ile muhteşem uyumu yakalamışlar. İkisi içinde hiç kolay olmayan bu süreci izliyor, içimizin parçalandığını hissediyoruz.

Sonu mu ne siz soran ne ben söyleyeyim !

Aklımızda onlarca soru baloncuğu ile bizi başbaşa bırakmaya yetiyor, eksik kalıyoruz bir türlü tamamlanamıyoruz…

Bu film ile İsveç güzeli Alicia Vikander En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar’ını kazanıyor ve ödülünü aldığında Eddie’ye teşekkürlerini iletmeyi de ihmal etmiyor. ( Ex Machina filmi ile de tanıyoruz kendisini.)

Yorum bırakın